Achtergrond

Ik ben Marlene Koekkoek, geboren in 1976. Na de middelbare school heb ik in 2000 in Groningen de studie psychologie afgerond. In 2005 heb ik ook de opleiding tot gezondheidszorg psycholoog afgerond. In 2013 zijn de registraties EMDR practitioner en lichaamsgericht werkend psycholoog (LWP) NIP behaald (zie Werkwijze) en in 2015 de opleidingen: Primal Somatic Traumahealing Therapie (Aumm instituut) en Integral Somatic Psychotherapy (ISP, Raja Selvam). Van de opleiding Sensorimotor Psychotherapy (Pat Ogden), heb ik  level 1 en 2 afgerond. Sinds 2015 geef ik ook workshops over lichaamsgericht werk (bij trauma). 
 

Mijn passie als psycholoog ervaar ik in het contact met de cliënt en wanneer de cliënt zijn/haar eigen kracht weer kan ervaren. Leef je kracht!

Door de diversiteit van de werkplekken waar ik eerder gewerkt heb, heb ik ervaring met de reguliere problematiek, maar ook de forensische (pubers en volwassenen), verslavings- en arbeidsgerelateerde problematiek. De laatste jaren houd ik me ook meer met traumawerk en lichaamsgerichtwerk bezig.

Ik ben geregistreerd in het register Beroepen in de Gezondheidszorg onder het nummer 39064327525 (www.bigregister.nl). Ik ben GZ-psycholoog, geregistreerd lichaamsgericht werkend psycholoog NIP en EMDR Practitioner. Om mijn registraties te behouden, volg ik regelmatig scholing, intervisie en supervisie.  Ik ben geregistreerd als docent in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

Ik werk onder de beroepscode die geldt voor psychologen van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen www.psynip.nl), de LVVP ( landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten www.lvvp.info ) en voor EMDR therapeuten (www.emdr.nl). In oktober 2016 is de kwaliteitsvisitatie van het NIP behaald. Dit houdt in dat de praktijkvoering voldoet aan de professionele standaard voor psychologen.   

 

De praktijk houdt zich aan de wettelijke afspraken rondom het handhaven van kwaliteit.  Dit statuut ligt ter inzage in de wachtkamer.