Achtergrond

Ik ben Marlene Koekkoek, geboren in 1976. Na de middelbare school ben ik in Groningen afgestudeerd als psycholoog en ik heb in 2005 ook de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog behaald. Sindsdien heb nog diverse workshops en opleidingen afgerond:
EMDR,  basis en vervolg (VEN), Sensorimotor Psychotherapy (Pat Ogden) level 1 en 2, Primal Somatic Traumahealing Therapie (Aumm instituut), Primal Rebirth Therapie (Aumm instituut) en Integral Somatic Psychotherapy (ISP, Raja Selvam).

Mijn passie als psycholoog ervaar ik in het contact met de cliënt en wanneer de cliënt zijn/haar eigen kracht weer kan ervaren. Leef je kracht!

Door de diversiteit van de werkplekken waar ik eerder gewerkt heb, heb ik ervaring met de reguliere problematiek, maar ook de forensische (pubers en volwassenen), verslavings- en arbeidsgerelateerde problematiek. De laatste jaren houd ik me meer met traumawerk en lichaamsgerichtwerk bezig.

Registraties
Ik ben geregistreerd in het register Beroepen in de Gezondheidszorg onder het nummer 39064327525 (www.bigregister.nl). Ik ben GZ-psycholoog, geregistreerd lichaamsgericht werkend psycholoog NIP en EMDR Practitioner. Om mijn registraties te behouden, volg ik regelmatig scholing, intervisie en supervisie.  Ik ben geregistreerd als docent in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Ik werk onder de beroepscode die geldt voor psychologen van het NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en voor EMDR-therapeuten (www.emdr.nl). In 2021 is de meest recente 5 jaarlijkse kwaliteitsvisitatie van het LVVP (landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten) behaald. Dit houdt in dat de praktijkvoering voldoet aan de professionele standaard voor psychologen.