Wie ik ben

Marlene Koekkoek

Ik ben Marlene Koekkoek, geboren in 1976. Na de middelbare school ben ik in Groningen afgestudeerd als psycholoog en in 2005 heb ik de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorg psycholoog behaald. Door de diversiteit van de werkplekken waar ik werkzaam ben geweest, heb ik ervaring met reguliere problematiek, maar ook de forensische (pubers en volwassenen), verslavings- en arbeidsgerelateerde problematiek. De laatste jaren houd ik me meer met traumawerk en lichaamsgerichtwerk bezig.

Mijn passie als psycholoog ervaar ik in het contact met de cliënt en wanneer de cliënt zijn/haar eigen kracht weer kan ervaren.
Iets wat mij blijft inspireren tot mijn levensmotto:

Leef je kracht !

Vanuit nieuwsgierigheid en passie heb nog diverse workshops en opleidingen afgerond oa:
EMDR,  basis en vervolg (VEN), Sensorimotor Psychotherapy (Pat Ogden) level 1 en 2, Primal Somatic Traumahealing Therapie (Aumm instituut), Primal Rebirth Therapie (Aumm instituut) en Integral Somatic Psychotherapy (ISP, Raja Selvam). Eind 2023 zal ik starten met het 3de level van de Sensorimotor Psychotherapy.

Vanuit mijn passie en kennis geef ik ook diverse workshops en trainingen aan collega’s en andere geïnteresseerden.

Interview
Onlangs werd een interview met mij gehouden voor het EMDR Magazine, waarin ik meer vertel  over EMDR en Sensorimotor Psychotherapy. Het interview is te openen via deze link .

Registraties:
Gz-psycholoog in het BIG Register (Beroepen in de Gezondheidszorg) nr 39064327525
Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP LWP-NIP  
EMDR Practitioner  VEN (Vereniging EMDR Nederland).
Docent CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Ik werk onder de beroepscode die geldt voor psychologen van het LVVP (landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten) en in 2021 is de meest recente 5 jaarlijkse kwaliteitsvisitatie behaald.

Om mijn registraties te behouden, volg ik zelf ook regelmatig scholing, intervisie en supervisie.